Acara

Nov
My America Visit!

Ada yang berbeda di perkuliahan International Business Culture kali ini!

Pada tanggal 28 November mendatang, mahasiswa IBE akan berkunjung ke Duta Besar Amerika (MyAmerica) yang berada di Surabaya. Tujuan dari kunjungan ini adalah supaya mahasiswa IBE dapat mempelajari dan mengenal budaya Amerika. Dalam kegiatan ini, mahasiswa dapat menemukan dan membaca koleksi buku-buku dan multimedia tentang Amerika. Selain itu, akan ada diskusi dengan tim yang ada di Duta Besar Amerika untuk mengenal lebih jauh tentang budaya Amerika.

Okt
Kuliah tamu: Logistics and Supply Chain Management; Make things happen!

Kuliah Introduction to Industrial Engineering pada tanggal 23 Oktober 2017 akan diisi oleh dosen tamu Professor Terrence Perera dari Sheffield Hallam University, United Kingdom. Beliau akan mengupas kompleksitas dan tantangan yang meliputi desain, manajemen dan operasional rantai pasok dan logistik.

Abstract

Behind every event, product and service there is a supply chain. Organising the right supply chain and efficient logistics are incredibly challenging as most supply chains span across the globe. The ultimate aim of any supply chain is to maximise the overall customer satisfaction.

Taking a range of examples, this presentation will introduce complexities and challenges involved in the design, management and operation of supply chains and associated logistics. Following the introduction, the presentation will illustrate how modern management tools, new technologies and IT solutions are deployed to produce effective and efficient supply chains.

There is a global skill shortage and companies are struggling to recruit graduates and professionals with appropriate logistics and supply chain management skills. This presentation will therefore conclude with a discussion on alternative learning paths available to develop core skills.

Speaker profile

Professor Terrence Perera is a well-known academic, researcher and consultant in the area of computer modelling and simulation. He has more than 25 years of experience in developing and delivering research and knowledge transfer projects in a range of industries including, aerospace, automotive, healthcare, food, postal services and logistics/ supply chain sectors. His clients include BAE Systems, Siemens, Bosch, Sweden Posten, Sheffield Children’s Hospital and Fosters Bakery.

Professor Perera is one of the key architects of the MSc Logistics and Supply Chain Management course, accredited by the Charted Institute of Logistics and Transport, delivered at Sheffield Hallam University. He is also a Visiting Professor of Logistics and Supply Chain Management at several universities.

Professor Perera graduated from the University of Moratuwa, Sri Lanka, in Mechanical Engineering. He then proceeded to the University of Strathclyde, Scotland, to complete his doctoral programme. He is currently the Assistant Dean of Portfolio and Partnerships at Sheffield Hallam University.

Sep
Kuliah Tamu untuk International Business Culture Class

Kuliah Tamu oleh Bapak Reimund Schmidth, Direktur PT. E-T-A Indonesia

Bapak Reimund Schmidth membagikan 20 tahun pengalamannya tinggal di Indonesia dengan segala perbedaan budaya dengan Jerman (negara asal beliau).

Beliau mengatakan bahwa dirinya tidak mengalami culture shock ketika pertama kali sampai di Surabaya, Indonesia. Hal ini dikarenakan, tepat setelah beliau menyelesaikan pendidikannya di universitas di Jerman, beliau berkesempatan untuk bekerja di India. Beliau belajar banyak budaya Asia di India. Terdapat banyak perbedaan antara budaya Eropa dan Asia, namun bagi Bapak Reimund, perbedaan ini justru menarik. Salah satu kunci kesuksesan dalam bisnis internasional adalah memahami budaya lain.

Baca lebih lanjut >
Menampilkan 1-3 dari 3 item.